Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Iš medžio šaknųIš medžio šaknų

Tikslai:
Skatinti pažinti Vokietiją ir Lietuvą.
"Saulėtekio" vidurinės mokyklos moksleiviams sudaryti sąlygas 1-2 mėn. mokytis Detmoldo mokykloje.

Projektų vadovė vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Ona Petruševičienė.


I etapas

 2004 m. spalio mėn. lankėsi 8 vokiečių pedagogai, stebėjo ir vedė pamokas, domėjosi ugdymo procesu, moksleivių popamokine veikla, prevencine veikla, dalijosi metodine patirtimi, susipažino su Šiauliais bei apylinkėmis, aplankė Latvijos sostinę Rygą.



Dienoraštis


II etapas

 2005 m. vasario mėn. "Saulėtekio"  mokyklos mokytojų delegacija (8 žmonės) vyko į Detmoldo Augusto Hermano Franckes mokyklą Vokietijoje. Mūsų mokyklos mokytojai ne tik stebėjo, kaip vokiečiai dirba, bet ir patys vedė pamokas, dalijosi metodine patirtimi, per ekskursijas susipažino su Vokietija: lankėsi Hanoveryje ir Harco kalnuose. Aptarė pedagogų bendradarbiavimą.

Dienoraštis


III etapas

 2005 m. kovo mėn. gautas R.Bošo paramos fondo pranešimas, kad bus finansuojamas "Saulėtekio" vidurinės ir Detmoldo miesto Augusto Hermano Franckes mokyklų  projektas "Iš medžio šaknų". Projektų vadovai Dietmar Tober, Arūnas Stankus ir Ona Petruševičienė balandžio 15-17 d. kviečiami į seminarą Berlyne.

Gegužės mėn. dvi savaites 36 mūsų mokyklos mokinių ir mokytojų delegacija išvyko pirmajam projekto vizitui. Visi lietuvių ir vokiečių moksleiviai suskirstyti į 3 grupes:
1. Gamino liaudies muzikos instrumentus: lyras, dūdeles, kankles ir t.t.
2. Rinko informaciją apie vokiečių ir lietuvių liaudies instrumentus, ruošė stendus.
3. Rašė aranžuotes ir suorganizavo abiejų mokyklų koncertą, kuriame grojo ir projekto metu pagamintais instrumentais.
    Vakarais vaikai vyko į Berlyną ir Štenbergą pas muzikos instrumentų meistrus, su kuriais bendravo, mokėsi, kaip gaminti muzikos instrumentus.
    Detmoldo miesto meras priėmė mūsų mokyklos delegaciją. Atsisveikinimo vakarą įvyko projekto dalyvių koncertas. Jame dalyvavo ir miesto meras bei Detmoldo miesto muzikos akademijos profesorius, kurie aukštai įvertino šį koncertą.

Dienoraštis

IV etapas

 2005 m. rugsėjo mėn. 36 vokiečių delegacija tęsė veiklą mūsų mokykloje. Lietuvių ir vokiečių muzikantai kartu repetavo, vėliau 2 kartus koncertavo Šiaulių visuomenei. Vokiečių moksleiviams bei pedagogams buvo suorganizuota keletas ekskursijų: jojo žirgais, mokėsi liaudies žaidimų Kurtuvėnuose, Linksmai praleido laiką Izokaičių sodyboje, aplankė Kryžių kalną, Klaipėdos Delfinariumą, Nidą.
Abiejų mokyklų direktoriai pasirašė tolimesnio bendradarbiavimo sutartį.

Dienoraštis



















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Tolmantas
Žadmantė
Morkus

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius