Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Robotikos kryptisRobotikos kryptis

   Mokiniams, besimokantiems pagal pagrindinio ugdymo programą, sudaromos sąlygos rinktis robotikos kryptį ir plačiau supažindinti su robotikos pagrindais, plėtoti 3d modeliavimo, programavimo ir konstravimo įgūdžius. I-II klasių gimnazistams skiriama 1 papildoma pasirenkamojo dalyko „Robotikos pradmenys“ valanda robotikos krypties projektinei veiklai (5 dalykų - fizikos, matematikos, technologijų, braižybos, informacinių technologijų - integracija) ir neformaliojo švietimo būrelis. 

   Robotikos kryptį pasirinkę mokiniai mokosi programavimo subtilybių, pradžioje robotai programuojami virtualiai, bandoma perprasti robotų veikimo principus ir jų įveiklinimą. Vėliau pereinama prie praktikos. Mokymui naudojama ypač moderni Arduino platforma bei mBot robotai. Tam, kad robota judėtų reikia sukurti jam smegenis, kurios duotu nurodymus ką ir kada daryti. Taigi robotika tikrai artima ir dirbtinio intelekto kūrimui. Mokiniai vėliau konstruoja ir savo robotus, su kuriais gali dalyvauti įvairiose respublikinėse ir tarptautinėse varžybose, kur rungiasi robotai greičio, jėgos ar kūrybinėse rungtyse. Suprantant tai, jog mūsų gyvenimas vis labiau tampa automatizuotas ir į pagalbą vis dažniau ateina įvairūs robotai, turime tinkamai paruošti mokinius ateities iššūkiams. 

    Gimnazija gali didžiutosi savo mokinių pasiekimais robotikos srityje, nes vieni pirmųjų dar prieš 10 metų pradėjo burti aplink robotikos entuaziastus ir su mokiniais dalyavuti įvairiose varžybose. Pergalės už Lietuvos sienų leido sukaupti reikiamos patirties ir gimnazija kartu su partenriais jau keletą metų iš eilės organizuoja aukšto lygio tarptautines varžybas "Saulės robotų mūšis". Mūsų gimanzijos mokiniais ne tik dalyvauja, bet dažnai tampa nugalėtojais įvairiose rungtyse.




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Daugaudas
Vygailė
Jurgis
Adalbertas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius