Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Baigėsi ERASMUS+ projektas „Euconnectour“Baigėsi ERASMUS+ projektas „Euconnectour“

2018-11-05

   Baigėsi tarptautinis ERASMUS+ projektas „Euconnectour“, kurio partneriai buvo Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija. Projekto tikslas – turizmo informacija, savo miesto ir valstybės pristatymas ir reprezentavimas. Šio projekto partneriai – Košicė (Slovakija), Leek (D. Britanija), Camarena (Ispanija), Sofija (Bulgarija), Maddaloni (Italija) ir Wielun (Lenkija) ugdymo įstaigos. Šiauliečiai pagal projekto planą vyko į mobilumus Ispanijoje, Bulgarijoje ir D. Britanijoje. Projekte dalyvavę mokytojai ir administracijos darbuotojai į baigiamąjį projekto partnerių susitikimą vyko 2018 metų spalio mėnesį Lenkijoje. Ten aptarė bendradarbiavimo rezultatus ir pasidžiaugė savo pasiekimais. Visi projekto partneriai 2017 metais kovo mėnesį lankėsi Lietuvoje.

   Projekto metu dalyviai aplankė turizmo centrus, organizavo išvykas, kad surinktų informaciją apie regioną ar miestą, filmavo ir montavo video pristatymus, rengė skaidres apie miestą, Lietuvą. Kartu su mokytojais nuolat bendravo su partneriais ir naujais draugais Facebook socialiniame tinkle sukurtoje projekto grupėje bei eTwinning platformoje. Apibendrinta veiklų medžiaga buvo talpinama projekto tinklapyje, mokyklų Facebook puslapiuose, mokyklų interneto svetainėse, regioniniuose leidiniuose. Projekto metu mokiniai gerino anglų kalbos žinias ir tobulino bendrąsias kompetencijas. Projekto metu dalyvavo projekto logotipo, esė „Aš esu europietis“ konkursuose. Taip pat rengė esė konkurso nugalėtojų bukletą. Į projekto veiklas buvo įtraukta daug bendruomenės narių: 9 mokytojai ir administracijos darbuotojai bei 36 mokiniai.

   Šio projekto metu užsimezgusi draugystė su partneriais bus tęsiama ir kitame tarptautiniame ERASMUS+ projekte. Tai didžiulė laimė surasti partnerius su kuriais galime kurti geresnę aplinką savo bendruomenėms bei prisidėti prie europietiško identiteto formavimo.




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Manvydas
Almamtė
Bertoldas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius