Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Ugdymo individualizavimasUgdymo individualizavimas

   Tik kryptingas moksleivių kompetencijų ir gebėjimų tobulinimas leidžia pasiekti geriausių rezultatų, juk ne veltui yra sakoma, kad kiekvienas turi savo darbinį arkliuką – mėgstamiausią dalyką ar veiklą. Būtent todėl jau keletą metų nuo pirmos gimnazijos klasės moksleiviams siūloma rinktis ugdymosi kryptis. Tai keturi keliai, kuriuos pasirinkęs mokinys ne tik papildomai gilinasi į tam tikrų formaliųjų dalykų teorines žinias, bet kartu su neformaliuoju švietimu dalyvauja įvairiose projektinėse veiklose. Gimnazijoje moksleiviai gali rinktis robotikos, biotechnologijų, sporto bei amatų ir dizaino kryptį – taip sudaromos sąlygos jaunam žmogui išbandyti save ir siekti geriausių rezultatų ten, kur jam patinka. Ne veltui mūsų gimnazijos šūkis – „Saulė šviečia visiems“.

   Sporto kryptis (plačiau) - Pasirinkus šią kryptį I gimnazijos klasėje Tu dalyvausi modulio „Bendras fizinis pasirengimas“ (OM), II gimn. kl. – modulio „Sportiniai žaidimai. Technika ir taktika“ (PM) veiklose ir I-II gimn. kl. Galėsi dalyvauti gimnazijos Sportinių žaidimų lygos ir/ar kitų sporto neformaliojo švietimo užsiėmimų (būrelių) veiklose.

   Robotikos kryptis (plačiau) - Pasirinkus šią kryptį Tu I gimn. kl. dalyvausi modulio „Robotikos pradmenys“, o II gimn. kl. – informatikos modulio „Programavimo praktikumas“ veiklose, I ir II gimnazijos klasėse mokysiesi Robotikos technologijų dalyko bei lankysi Robotikos būrelį bei dalyvausi robotikos krypties projektinėje, patyriminėje veiklose.

   Biomedicinos kryptis (plačiau) - Pasirinkus šią kryptį I gimnazijos klasėje Tu dalyvausi biologijos modulio „Paveldimumas ir kintamumas“ (PM), II gimn. kl. chemijos modulio „Įdomioji chemija“ (PM) ir I-II gimn. kl. biomedicinos krypties projektinėje, patyriminėje veiklose.

   Amatų ir dizaino kryptis (plačiau) - Pasirinkus šią kryptį I-II gimn. klasėse Tu mokysiesi Technologijų ir dizaino dalyko bei I gimn. klasėje dalyvausi modulio „Gaminių interjerui dizainas“ (OM), o II gimn. kl. – modulio „Amatai ir dizainas. Žaislų gamyba“ (OM) veiklose ir I-II gimn. kl. galėsi rinktis technologijų ir dizaino būrelius.

   Vidurinio ugdymo programa (plačiau) apima 2 metus: III ir IV klases. Vidurinio ugdymo programos pagrindas yra ugdymo individualizavimas ir diferencijavimas atsižvelgiant į mokinių siekius, polinkius ir gebėjimus, sudarant jiems galimybes planuoti profesinę karjerą, pasirinkti mokymosi kryptį atitinkančius dalykus ir skirtingus jų kursus.

   Kiekvienas mokinys, kuris mokosi pagal vidurinio ugdymo programą, pasirengia individualų ugdymo planą dvejiems metams.

   Minimalus savaitinių pamokų skaičius per 1 mokslo metus - 25 pamokos, maksimalus – 35 pamokos.

Gimnazijos administracija



















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Daugaudas
Vygailė
Jurgis
Adalbertas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius