Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Projekto mobilumas IspanijojeProjekto mobilumas Ispanijoje

   Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija įgyvendina ERASMUS+ KA2 projektą „Heritage for tomorrow - from understanding to enjoyment” („Paveldas ateičiai - suprasti ir naudotis”). Projekto tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į ryšį tarp šiuolaikinio jaunimo, istorijos ir kultūros paveldo.

   Projekto partneriai: Lenkija (Wielun Katolickie Liceum Ogólnokształcące i Gimnazjum SPSK), Slovakija (Košice Gymnázium, Poštová 9), Italija (Maddaloni Instituto Statale Istruzione Superiore Don Gnocchi), Ispanija (Camarena I.E.S. Blas De Prado) ir Portugalija (Penafiel Agrupamento de Escolas de Pinheiro).

   2019 m. balandžio 28 – gegužės 4 dienomis Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija dalyvavo antrame projekto mokymosi ir veiklų mobilume Ispanijoje. Vykome į istorinį miestą Toledo. Tai vienas seniausių miestų Ispanijoje ir pirmoji sostinė. Partnerių mokykla iš priemiesčio, nedidelėje gyvenvietėje Camarena.

   Partneriai iš visų mokyklų susipažino su nepakartojama Ispanijos gamta ir kultūros paveldu, kuriam didžiulę įtaką padarė senovės Romos imperija. Apsilankėme Meridoje, kur pamatėme romėnų statytą amfiteatrą ir visą pastatų kompleksą. Nacionalinis muziejus, kuris vienas naujausių visoje Ispanijoje nustebino savo interaktyvumu ir eksponatų gausa. Kelionė po Toledo miestą mokiniams suteikė daug istorijos žinių, susipažinome su žydų, musulmonų ir krikščionių kultūros paveldu viename mieste. Pasivaikščiojome po Segovijos miestą ir pamatėme vienintelį tokį puikiai išlikusį romėnų akveduką. Taip pat spėjome apsilankyti sostinėje Madride, kur susipažinome su Ispanijos meno ir kultūros išskirtinumu.

   Kartu su partneriais mokykloje stebėjome teatro, meno būrelių pristatymus bei vaišinomės tradiciniais patiekalais.

   Ispanija viena piečiausių partnerių valstybių. Pietietiškas temperamentas, geografinė padėtis ir istorinės aplinkybės sukūrė labai išskirtinę ir nuostabią kultūrą. Mums tai egzotika tol, kol nesusipažįsti su ja. Tokias galimybes suteikia ERASMUS+ projektai. NUOTRAUKOS>>>

   Šiuo projektu siekiama suprasti kultūros paveldo svarbą. Stiprinti santykius su istorija, padedančia suprasti mūsų kultūrą, savo tapatybę ir suprasti ankstesnes kartas. Kultūrinės įvairovės rodymas ir pagarbos kitoms kultūroms gerinimas. Siekiama susipažinti su Romos imperijos paveldu kaip vienu iš Europos kultūros kertinių akmenų, ieškant paralelių Romos ir Europos politiniame, kultūriniame ir socialiniame gyvenime. Stiprinti jaunimo santykius su nacionaliniu kultūros paveldu, susipažinti su pasaulio paveldu UNESCO sąraše, suprasti Europos kultūros paveldo metų misiją 2018 m.

    Projekto koordinatorius mūsų gimnazijoje formaliojo švietimo skyriaus vedėjas ir istorijos mokytojas Malik Agamalijev. Projekte dalyvauja I-IV klasių mokiniai.



















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Giedrius
Algedė
Kalikstas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius