Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Grafikos studijaGrafikos studija

   Gimnazijoje mokiniams sudarytos puikios sąlygos užsiimti menine veikla, tradicine grafika. Yra gera materialinė bazė: puikiai įrengtas dailės kabinetas, dailės dirbtuvės, turime grafikos stakles. Grafikos studijoje puiki galimybė išbandyti įvairias technikas: įvairaus formato spalvotus ir vienspalvius linoleumo raižinius, plastiko raižinius, kurti darbus naudojant kinų koliažo techniką, kartono raižinius, monotipijas. Įgytos žinios ir gebėjimai ne tik lavina kūrybiškumą, bet ir naudingos pasirinkusiems laikyti dailės brandos egzaminą.

   Grafikos darbus mokiniai sėkmingai pristato dailės olimpiadose, parodose ir konkursuose mieste, respublikoje ir už jos ribų (Lenkijoje, Slovėnijoje, Suomijoje, JAV, Turkijoje, Meksikoje). Šie darbai pelnė ne vieną apdovanojimą.

   Mokinių sukurti ekslibrisai perduoti Kazickų šeimos fondui, „Metmenų“ žurnalo ilgametei leidėjai H. Vepštas, padovanoti miesto ir Lietuvos bibliotekoms, gimnazijos partneriams ir svečiams. Kūrybiniai darbai reprodukuojami parodų kataloguose.

   Gimnazijos iniciatyva miesto galerijoje buvo surengtos parodos: XIII tarptautinė vaikų ir jaunimo ekslibrisų paroda iš Žary miesto (Lenkija) ir gimnazijos organizuota respublikinė mokinių ekslibrisų paroda. Plačiau http://www.snaujienos.lt/kultura-ir-pramogos/9445-jaunj-krj-ekslibriai-eksponuojami-laipt-galerijoje.html. 

   Lankantys grafikos studiją mokiniai pristatė gimnaziją miesto renginiuose „Tavo PIN kodas“, „Išsipildymo“, „Gerumo“ akcijose, organizavo miesto švietimo įstaigų labdaros akciją besikuriančiai gyvūnų prieglaudai paremti.

Vadovė R. Prišmontienė




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Barvydas
Neris
Pijus
Angelas
Anielius

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius