Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Projekto baigiamasis renginysProjekto baigiamasis renginys

    Su kalendorinių metų pabaiga artėjo mokyklos vykdomo projekto baigiamasis etapas, kuriame bus apibendrinami visų veiklų darbai, pasiekti rezultatai, prisimintos išgyventos emocijos ir dar kartą bus suteikta visiems projekto dalyviams bei mokyklos bendruomenei pasijusti Lietuvos piliečiais.
Natūralu, kad toks renginys prasidėjo Lietuvos valstybės himnu. Folkloro ansamblis „Vieversėlis“, dalyvavęs beveik visose projekto veiklose, daina, šokiu ir instrumentine muzika „įvedė“ visus susirinkusius į liaudies kūrybos paveldą, o tuo pat metu rodomos nuotraukos iš visų metų projekto darbų, dar stipriau paryškino didelio būrio žmonių nuveiktus darbus. Tad man nebereikėjo visų varginti išsamia ir nuodugnia ataskaita, o tik akcentuoti svarbiausius tikslus, etapus, darbus, pasiektus rezultatus, nes vizuali medžiaga „kalbėjo pati už save“.
Daug prasmingų pilietinių bei tautiškų akimirkų, patirto buvimo kartu malonumo vasaros stovykloje, jaunystės džiugesio ir nebanalaus kalbėjimo teko išgirsti iš kiekvienos projekte dalyvavusios savivaldybės kraštotyrininkų komandos. Ir dar kartą teko patirti žinomą tiesą: tik paskui mokytoją – asmenybę - kūrėją, kuris pats gyvena ir dirba gerbdamas savo kultūrą, eina kartu mokiniai. Tokie visi be išimties buvo kraštotyros ekspedicijoms vietose vadovavę mokytojai, tuo pačiu – ir jų ugdytiniai. Nesigailėjome, kad taip preciziškai ir daugelio rekomenduoti (kraštotyros draugijos, švietimo skyrių) buvo pasirinkti projekte dalyvavę kraštotyros būreliai ar panašią veiklą vykdantys klubai.
Ä® baigiamąjį renginį atvykusi valstybinės Jono Basanavičiaus premijos laureatė, LR Kultūros ministerijos Regionų kultūros skyriaus vedėja Irena Seliukaitė kalbėjo apie kraštotyros ekspedicijų svarbą, itin palankiai įvertino visus mūsų kartu nuveiktus darbus ir teigė, jog šis projektas – vienas stipriausių ir geriausių iš šių metų vykdytų, su kuriais jai teko susipažinti. Lietuvos muziejų asociacijos vadovas, Šiaulių ,,Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza akcentavo Šiaulių kraštotyros draugijos nuveiktus darbus prieškariu, kurie tiesiogiai siejasi su šiais metais mokinių pradėtais daryti darbais,  taip pat akcentavo tyrinėjamo kraštotyros archyvo vertę ir svarbą nacionaliniu lygmeniu. Vėliau respublikinio mokinių piešinių konkurso „Lietuvio namai“ vertinimo komisijos pirmininkas R. Balza kartu su projekto vadovu apdovanojo nugalėtojus, nominantus bei jų mokytojus.
    Džiugu, kad į baigiamąjį renginį – šventę su dovanomis aktyviausiems, kūrybingiausiems, daugiausiai dirbusiems mokiniams atvyko Šiaulių apskrities, Šiaulių miesto Švietimo skyriaus, Šiaulių turizmo informacijos centro darbuotojai, o vienas partnerių – Šiaulių dailės mokykla (direktorė Irena Šliuželienė) – specialiai sukūrė ir padovanojo unikalias autorines vazas su  projekto atributika bei kaimo sodybos vaizdais. Vėliau vyko vakaronė, kurioje, griežiant muzikantams, jaunimas nevaromas trankiai šoko lietuvių liaudies šokius, dainavo dainas, dalijosi prisiminimais iš ekspedicijų, vasaros stovyklos ir prašė, kad viskas dar tęstųsi toliau.
    Baigėsi šių metų projektas... Jame dirbo nemaža dalis mūsų mokyklos mokinių, mokytojų, administracija ir dar keli šimtai augančių ir užaugusių žmonių – Lietuvos piliečių.
Ačiū Jums visiems už tai, kad Lietuvoje gyventi gera!

Projekto vadovas Arūnas Stankus

Nuotraukos >>>

Video >>>




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Eirimas
Aistė
Simonas
Leontina

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius