Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

„SAULĖTEKIO paparacai “„SAULĖTEKIO paparacai “

Tikslas: Skatinti mokinių aktyvumą, saviraišką, bendradarbiavimą.

Uždaviniai:
1. Suteikti žinių apie prevencinę ir karjeros planavimo veiklą.
2. Supažindinti su informacinių technologijų taikymo galimybėmis bei mokyti praktiškai naudotis.
3. Mokyti rinkti, sisteminti medžiagą.
4. Sudaryti sąlygas atsiskleisti kūrybiškumui.
5. Mokyti dirbti grupėje.

Dalyviai: I-III klasių mokiniai.

Trukmė: 2008 m. kovo 27 d. - balandžio 4 d. 2009 m. kovo 31 d. - balandžio 3 d. 2010 m. balandžio 26-30 d.

 

Projekto vadovai: Lina Jokubauskienė, Vytautas Šalavėjus, Ričardas Gečas.

Projekto partneriai: Šiaulių regiono televizija „Splius“.

 

Projekto veikla


2011 m. „SAULĖTEKIO paparacai 4“

 

     Balandžio 26 d. prasidėjo tradicinis gimnazijos projektas „SAULĖTEKIO paparacai 4“. Keturis dienas dvi komandos atliks nurodytas užduotis, pateiks informaciją visuomenei.

 

Pirmoji diena >>>

Antroji diena >>>

Trečioji diena >>>

 

 

 

 

 

2010 m. „SAULĖTEKIO paparacai 3“

     Balandžio 26 d. mūsų gimnazijoje prasidėjo projektas „SAULĖTEKIO paparacai 3“. 14 dalyvių buvo paskirstyti į dvi komandas. Kaip jiema sekėsi dirbti, kasdien patys papasakos mūsų tinklalapio skaitytojams.

Komanda LUCKY 7

Komanda JAU

Pirmos dienos video

 Komanda „JAU“. Antra diena >>>

Komanda „LUCKY7“. Antra diena >>>

Komanda „JAU“. Trečia diena >>>

Komanda „LUCKY7“. Trečia diena >>>

Komanda „JAU“. Ketvirta diena >>>

Komanda „LUCKY7“. Ketvirta diena >>>

Paparacų baigiamasis renginys >>>

 

2009 m. „Saulėtekio“ paparacai 2“

     Kovo 31 d. mokykloje prasidėjo projektas „SAULĖTEKIO paparacai 2“. 20 mokinių, suskirstyti į 2 komandas, kasdien pateiks informaciją su nuotraukomis apie nuveiktą veiklą. Šiandien kviečiame susipažinti ir su komandų sudėtimis bei veidais (fotografavosi patys).

Komanda „DAIS‘AI“     Komandos „DAIS‘AI“ straipsnis

Komanda „ŽK 2 Level“     Komandos „ŽK 2 Level“ straipsnis

 

     Balandžio 1-oji. Tęsiasi projektas „SAULĖTEKIO paparacai 2“. Abi komandos tobulėjo kurdami šokį bei muzikinį numerį, o po pietų dalyvavo renginyje „Pagauk „Saulėtekio“ kampą“. Pateikiame abiejų komandų darbus.

 

Komandos „DAIS‘AI“ straipsnis

Komandos „ŽK 2 Level“ straipsnis

Renginio „Pagauk „Saulėtekio“ kampą“ nuotraukos

 

 Trečioji diena. DAIS'AI

     Šiandien kaip tikri darbštuoliai kibome į šokio, vaidinimo, dainos, TV žinių filmavimą. Šokio filmavimas virto tikru iššūkiu, o TV žinių filmavimas – tikra komikų parodija. Kadangi tai mūsų priešpaskutinė diena,  labai nerimavome dėl to, jog galime nespėti. Mūsų priešininkai taip pat  nemiegojo, dirbo išsijuosę, o mes juos gaudėme su fotoaparatais, todėl  pavyko užfiksuoti kelis kadrus iš jų grupės gyvenimo. Ä®temptai ruošėmės finaliniam darbui. Rezultatus ir nuomonę apie darbą pamatysite rytoj.
     Geros dienos jums mielieji! 

DAIS'AI

Nuotraukos

Trečioji diena. ŽK 2 Level

Pats darbų įkarštis!

     Diena prasidėjo ne itin maloniais potyriais – rytinio susirinkimo metu sulaukėme nemažai mokytojų kritikos dėl atliktų darbų, tačiau, likę vieni, aptarėme savo klaidas bei tolesnius planus (kurių turėjome tikrai nemažai!) ir nutarėme toliau siekti savo tikslų bei rimčiau atsižvelgti į mokytojų pageidavimus.

     Dienai įsibėgėjus, pasirodžiusi saulė apšvietė ir komandos būstine tapusį kabinetą, ir mus, žurnalistus-kosmonautus! Ä®dėję nemažai pastangų ir fantazijos, iš mokyklos staiga persikėlėme į tikrą kosminę televizijos studiją, kurioje surengėme žinių filmavimą, tapusį labiau pramoga, suteikusia gerą juoko dozę nei darbu, nors rezultatas, mūsų manymu, tikrai puikus, kadangi geroje kompanijoje visi darbai einasi kaip iš pypkės. įpusėjus trečiai dienai, ŽK 2level komandoje dar nė karto nesušmėžavo konflikto šėšėlis, ir tai matyti mūsų nuotaikinguose vaizdo klipuose.

     Tačiau kad ir kaip mėgavomės žinių filmavimo pramoga, kiti neužbaigti darbai privertė susiimti – mūsų laukė neužbaigtas šokis bei daina, taigi teleportavomės į šokių salę, kur, skambant ritmingai muzikai, nufilmavome ir antrąjį šokių videoklipą.
 
     Baigę filmavimo darbus bei pavilioti pavasarinės saulės, nutarėme atsipūsti gryname ore, taigi išėjome pasivaikščioti po Lieporių parką, kur surengėme linksmą fotosesiją Smile. Tačiau per daug atsipalaiduoti sau neleidome – turėjome grįžti ir baigti ruošti dainą finaliniam renginiui. Ir turbūt pavasario įkvėpti ėmėme kurti naujas idėjas dainos atlikimui. Mintys liejosi fontanais, tad galiausiai pasiekėme tikrai gerą ir originalų rezultatą, tikimės jog rytoj susirinkę į salę „Saulėtekio“ moksleiviai bei mokytojai gerai įvertins tiek mūsų dainą, tiek šokį, tiek linksmąsias žinias.

     Su nekantrumu laukiame rytojaus – dienos, kai galėsime viską pateikti Jums bei įvertinti, ką per šias dienas sukūrė kita komanda Smile.

          ŽK 2 Level

Nuotraukos

 

Ketvirtoji diena. DAIS'AI

     Ši diena prasidėjo kaip ir visos projekto dienos rytiniu susirinkimu, mums paaiškino, kaip šiandien vyks renginys, ką dar turime atlikti. Ilgai nelaukę kibome į darbą, mūsų Gediminas plušėjo prie TV žinių montažo, visi kiti dar užtektinai turėjome darbo. Laikas bėgo kosminiu greičiu, visi pasidarėme nervingi, nes laiko nebedaug, o mums dar daug darbų. Taigi šiandien kaip niekad gerai padirbėjome su daina, visi labai stropiai klausėme kiekvienos Gitanos Svirplienės pastabos. Ji mums tikrai padėjo ir  praskaidrino nuotaiką. Smile
     Pajutome, kad mūsų jėgos senka, nutarėme draugiškai papietauti ir atgauti jėgas. Pailsėję net nepajutome, kaip liko tik kelios minutės iki renginio pradžios.
     Ir staiga iš mūsų Gedimino lūpų išgirdome, kad darbo kompiuteris užstrigo ir teko išjungti visą montažo programą, o visas montažas išsitrynė. Tada visi dar labiau pradėjome nervintis, bet nepasidavėme.
     Renginys prasidėjo ir pirmieji savo savaitės darbą pristatė „ŽK 2 Level“ komanda, tikrai šauniai pasirodė,buvo daug juoko. Smile
     Spėjome ir mes, pristatėme, sudainavome dainą ir pagaliau laukėme verdikto. Kelių taškų persvara laimėjo „ŽK 2 Level“. Nuoširdžiausi sveikinimai jiems. Smile Jūs šaunuoliai!
     O mes, „DAIS'AI“, norime padėkoti projekto vadovams Linai Jokubauskienei, Vytautui Šalavėjui, Ričardui Gečui. O taip pat šokio mokytojai  Sigitai Saikutei - Januškienei, muzikos mokytojai Gitanai Svirplienei už pagalbą, kantrybę šiame projekte. AČIŪ jums, mes jus mylime!

Jūsų „DAIS'AI“ Smile

Žinios_finalinis renginys  

 

2008 m. „SAULĖTEKIO paparacai “

     Kovo 27 d. vyko projekto „SAULĖTEKIO paparacai “ dalyvių atranka. Griežta komisija ne tik uždavinėjo klausimus, bet skyrė ir praktinių užduočių (pavyzdžiui, reikėjo ekspromtu paimti interviu iš komisijos nurodyta tema). Buvo nuspręsta leisti visiems dalyvauti, kurie pateikė tvarkingai užpildytas dalyvių anketas bei raštišką tėvų sutikimą. Buvo pranešta, kad komandų sudėtį bei kai kurias užduotis sužinos pirmadienį instruktažo metu.

Nuotraukos

     Balandžio 1 d. 9.00 val. startavo projektas - realybės šou „SAULĖTEKIO paparacai “. Penkiolika 9-12 klasių mokinių, atlikę pirmuosius išbandymus (pabendravę su projekto vykdytojais, gavę raštiškus tėvų sutikimus), pradeda keturių dienų veiklos maratoną. Projekto dalyviai susipažins su žurnalisto darbu (projekto partneris – Šiaulių regiono televizija „Splius“), rinks ir sistemins informaciją apie vykdytą prevencinę veiklą mokykloje, kurs socialinę reklamą. Kasdien turės operatyviai pateikti informaciją mokyklos tinklalapiui. 

     Abiems komandoms buvo skirta užduotis – pateikti projekto organizatoriams informaciją su nuotraukomis. Siūlome įvertinti atliktus darbus.

     Balandžio 2-oji – dar viena projekto „SAULĖTEKIO paparacai “ dalyvių darbo diena. Jie vėl lankėsi „Splius“ televizijoje, toliau sistemino medžiagą apie prevencinę veiklą mokykloje, ėmė interviu nurodyta tema ir, žinoma, rašė straipsnį apie dienos veiklą.   

 

 

     Balandžio 3-oji. Projekto „SAULĖTEKIO paparacai “ dalyviai visą dieną kūrė socialinę vaizdo reklamą bei rašė straipsnį apie dienos veiklą.

 

 

 

 

     Balandžio 4 d. baigėsi projektas „SAULĖTEKIO paparacai “. Nuo pat ryto abi komandos dar ruošėsi finaliniam renginiui. Daug nerimo, nežinios... Abi komandos nori laimėti.

 

 

Vaizdo medžiaga




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Eitvilas
Girmantė
Apolonijus

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius