Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Popietė "Atbėga elnias devyniaragis"Popietė "Atbėga elnias devyniaragis"

 Trumpėjančios dienos ir ilgėjančios naktys visiems pradeda įgristi. Visi laukiame šilumos ir šviesos. Tik šv. Kalėdų  stebuklas gali grąžinti saulę. Pakviesti saulės ir prisiminti lietuvių tradicijas devintokai susirinko Tautosakos kabinete.
Susėsti prie šventiškai paruošto stalo mokiniai galėjo tik nusiplovę rankas (tai prisiminimas, kad prie kūčių stalo mūsų protėviai sėsdavo nusiprausę pirtyje). Aplink stalą  iš rankų į rankas su gerais palinkėjimais buvo siunčiamas duonos kepalas - darnos ir skalsos simbolis.
Devintokai prisiminė Kūčių vakaro burtus: spėjo ateitį iš ištirpinto vaško, su geriausiu draugu valgė obuolį, kad kitais metais nesusipyktų, skaičiavo kūčiukus, kad kitais metais susirastų draugą ar draugę, skaitė senolių prietarus ir oro spėjimus.
Taip bežaidžiant "atėjo šv. Kalėdų rytas". Devintokai vienas kitam rašė linkėjimus, keitėsi dovanėlėmis, ieškojo klasėje atviruko, skirto jų šeimos nariams. Aktyviausi, geriausi 2005 m. mokiniai iš klasės auklėtojos gavo Pagyrimo raštus. Dar kartą palinkėję vienas kitam gerų metų devintokai skirstėsi namo. Nuotraukos>>>



















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Eirimas
Aistė
Simonas
Leontina

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius