Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Projektas „Saulėtekio“ paparacai 3“. Antroji diena. Komanda JAUProjektas „Saulėtekio“ paparacai 3“. Antroji diena. Komanda JAU

    Šiandien mūsų dienos planas buvo: Mokyklos atributika. Ryte vėl susitikome su savo „mylimais“ priešininkais ir, žinoma, L. Jokubauskiene, V. Šalavėjumi, R. Geču. Jie mums papasakojo apie mūsų klaidas ir gerus darbus pirmą dieną. Deja, L. Jokubauskienė labai skubėjo, todėl mes greitai išsiskyrėme su priešininkais. Jie liko mūsų  vakarykščiame štabe,  mes pasikaustę nešiojamuoju kompiuteriu ir fotoaparatu išsikraustėme pas mokytoją A. Stankų. Ten mes pradėjome savo tikrąjį darbą. Reikėjo sukurti mokyklos simboliką (herbą, uniformą, himną).
Su herbu ilgai neužtrukome, mūsų mieloji Rūta greitai nupiešė gražų piešinuką, kurį jau matėte. Nuveikę keletą darbelių nusprendėme sočiai pavalgyti, kad įgautumėme kuo daugiau jėgų likusiai darbo dienai.
    Po pietų mūsų nuostabusis dailininkas Markas šiek tiek užtruko su eskizais, nes tai labai svarbus darbas, juk kiekvieną dieną gimnazijoje norime atrodyti nepriekaištingai. Ilgiausiai turbūt užtrukome su himnu, nes norėjome sukurti tokį, kurį būtų linksma giedoti ir malonu jį mokėti. Mes rekomenduotumėme mūsų sukurtą herbą naudoti kaip mokyklos simbolį ir emblemą, kuri būtų prisiūta prie uniformų ir atspindėtų mūsų gimnaziją bei atsispindėtų vėliavoje. Žinoma, stebėjome ir savo konkurentus, kurie visokiausiais metodais bandė išprovokuoti mūsų komandos narius kibti į atlapus, tačiau mes nepasidavėme jų provokacijoms ir „Lucky 7“ paliko mus iškeliaudami į savo štabą. (nuotrauka 5) Mes kovosim savo kūrybiškumu, protu bei draugiškumu, tačiau jokiu būdu nenaudosime smurto.

 

Himnas

Kai lapai gelsti ima, tenka atsiversti knygą,
Pamiršti vasaros džiaugsmus, į „Saulėtekį “ grįžti kaip į namus,
Čia viskas sava, taip jauku,
Visi drauge, visi kartu.

Pr.: Čia būtų šalta, jei ne mūsų širdys,
      Čia būtų tamsu, jei ne mūsų mintys,
      Čia būtų liūdna, jei ne mūsų šypsenos,
      Kurios kasdien yra mūs lydimos.


Atminty išliks gyva amžinai
Gimnazija, kurią širdy branginai.
Ir pirmą tylų sakinį, ir tai, ko nepasakėme,
Ko juokėmės ir verkėme, mylėjom ir prakeikėme.


Tu privalai juk būti Prometėjum
Su kiekviena ateinančia diena.
Galbūt todėl nesensta mūsų laikas,
O mūsų žodžiuose Tėvynė ir Taika…


Pr.: Čia būtų šalta, jei ne mūsų širdys,
      Čia būtų tamsu, jei ne mūsų mintys,
      Čia būtų liūdna, jei ne mūsų šypsenos,
      Kurios kasdien yra mūs lydimos.

 

    Šiandiena „Jau“ komanda lankėsi gimnazijoje vykusioje paskaitoje 7-tokams su vyresniaisiais gimnazistais ir nepilnamečių inspektoriumi. Pokalbio tema buvo apie rūkymą, alkoholį, muštynes. Paskaitą skaitė gimnazijos vyresnieji mokiniai, o jiems šiek tiek padėjo inspektorius.
    Pirmojo vaikino kalba buvo apie rūkymą. Kokia žala žmogui dėl rūkymo, kokios baudos gali būti nusižengus įstatymams. Taip pat vaikinas mums papasakojo, kokiose vietose negalima rūkyti. pirmą kartą pagavus žmogų nusižiangiant bauda gali būti nuo 20 iki 30 litų, vėliau baudos didėja.
     Antrojo vaikino tema apie alkoholį, jo žalą, baudas. Keisčiausias dalykas buvo, jog, tarkim, mama nusipirkusi bet kokį alkoholinį gėrimą negali duoti savo vaikui net panešti maišelio su gėrimais. Tokiu atveju ne vaikas gautų baudą, o mama apie 100 Lt.
    O trečiojo vaikino kalba apie smurtą. Ne tik fizinį, bet ir psichologinį. Už muštynes, psichologinį smurtą yra skiriamos baudos. Viešose vietose privaloma laikytis viešosios tvarkos.
    Taigi, „Jau“ komanda bei mokyklos 7-tokai, sužinojo nemažai naujų faktų apie šias problemas. Tikimės, kad mokyklos septintokai suprato šia paskaitą ir šių taisyklių laikysis.

Visos dienos nuotraukos >>>

„Jau“ komanda




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Manvydas
Almamtė
Bertoldas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius